Specialerbjudanden

MEDELHAVSVINTER


Den milda vintern finns runt Medelhavet

I takt med att sommarens gassande hetta minskar och svalare vindar drar in över länderna runt Medelhavet ändras inte bara klimatet utan också sättet att uppleva länderna på. I september och oktober är det relativt fullt med folk på stränderna då det fortfarande är en behaglig värme i både luften och havet. Det påminner om en bra svensk sommar och man kan  behöva en liten kofta på kvällen. Man fortsätter att bada och sola långt in i november därefter beror det på dagstemperaturen för dagen. Dock går aldrig temperaturen i havet under 18 grader. 
På ständerna blir det glesare och solandet övergår till en annan favoritsysselsättning som är att gå långa sköna promenader eller kanske spela boule med självklara stopp för att inta färskpressade juicer och njuta av medelhavsklimatet. Granatäpple och - och apelsinjuice är vinterns stora vitaminkick. Man gör mer utflykter på egen hand antingen via hyrbil eller lokalbuss. Det finns en uppsjö av kulturella sevärdheter som man ofta missar på sommaren då det är för varmt.
Att åka till storstäder för shopping är populärt, särskilt julshopping och Turkiet är mycket billigt. I januari och Februari är det fantastisk att få ett miljöombyte. Att bo på ett hotell med god mat, spa-avdelning, nära till sevärdheter och shopping eller bara sitta på ett kafé och njuta ger perfekt återhämtning för att orka med Skandinaviens resterande vintermånade.

Paketerbjudanden

Turkiet, Alanya

Alanya

Till Alanya har skandinaver rest i mer än 20 år och populäriteten håller i sig. Det är egentligen inte så konstigt för här finns den perfekta kombinationen av stad, strand, shopping, resturanger och nattliv samt kulturella sevärdheter. Dvs allt man kan önska sig för den bästa semestern i en av Turkiets vackraste turistorter. Det som gör Alanya extra omtyckt är att här blandas turismen med det lokala livet om vartannat. Vardagslivet fortsätter med barn som går i skolan, lokala marknader, små lokala caféer där man sitter och dricker te och spelar backgammon. Mitt i detta så går turister runt och tar del av staden på sitt sätt. Genom åren har man vant sig att så här ska det vara, detta är det moderna Alanya helt enkelt.

från 2 698 SEK

Turkiet, Antalya & Lara

Antalya & Lara

Antalya kallas för den Turkiska Rivierans ”huvudstad”. En pulserande storstad med 1 miljon invånare och med ett stads- och kulturliv, bra shoppingmöjligheter samt barer, restauranger, diskotek och nattklubbar för alla smaker. Staden har en mer än 2 000 år gammal historia med många sevärdheter. Här finns det också två stränder med fint, rent och klart vatten så du får en perfekt kombination av sol, bad och storstad. Då det är just en storstad så hittar du också många aktiviteter som är barnvänliga, t.ex. akvarium och vattenland. Till Antalya reser man året om och när man inte solar och badar är shopping högt upp på sysselsättningslistan. I centrum finns massor av butiker och bazarer och flera stora gallerior med mängder av butiker.
från 3 298 SEK

Turkiet, Side

Side

Side är en liten halvö som ligger mittemellan två långa stränder. Den lilla halvön har funnits sen romartiden och med2 000 års historia är Side en av Turkiets äldsta städer. Under antiken var Side ett handelscentrum och området är fullt av gamla kulturskatter, bland annat den gamla ringmuren och den bevarade romerska teatern. Här trängs antika tempelruiner sida vid sida med moderna kaféer, restauranger, barer och butiker. Biltrafik är förbjuden i stadens centrum och de flesta tar sig in till fots eller med buss till busstationen som finns 500 m utanför för stadsporten.

från 4 998 SEK
Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar