Information gällande Coronaviruset/COVID-19

Senast uppdaterad           Datum: 2020-05-15         Tid: 09:00

 

Utrikesdepartementet (UD) har 2020-05-13 förlängt sin avrådan mot alla icke nödvändiga resor till samtliga länder fram till 2020-07-15. Vi följer självklart deras rekommendationer och ställer därför in alla våra resor fram till och med 2020-07-15.

Alla ni som har resor inbokade under den perioden kommer att bli kontaktade, ni behöver inte kontakta oss, då det av naturliga skäl är många som försöker nå oss just nu.

Det vi upplever nu är väldigt speciellt. Aldrig någonsin har världen upplevt något liknande, rese-, turist och transportbranschen globalt står inför utmaningar vi aldrig har sett förr. Vi vet – känner – och tar vårt ansvar. På grund av denna unika situation pågår samtal och diskussioner mellan myndigheter, statens representanter, regeringen och branschens olika parter och intresseföreningar. Vi följer noggrant utvecklingen och de beslut som dessa samtal resulterar i och kommer att agera utifrån detta. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillhandahålla aktuell information om utvecklingen.

Vi hoppas att alla mår bra och får ha hälsan i behåll.  Det är det allra viktigaste av allt. Var rädda om er och vi hoppas att vi alla snart kan återgå till mer normala förhållanden och vi att vi ses någonstans i världen utan att behöva oroa oss för vårt välbefinnande.

Om ni inte hittar den information ni söker här, eller önskar ändra er resa m.m. så är ni självklart välkomna att kontakta oss. Tänk på att det är många som kontaktar oss nu så svarstiderna är längre än vanligt. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss via email så återkommer vi i turordning så snart det är möjligt.

Email:    info@nordcotours.se

Telefon:               09391908      

Nyttiga länkar för information:

UDs reseinformation https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/

Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/

UD har även en app, UD Resklar, som bl.a. ger push notiser vid uppdateringar. Läs mer och ladda ned där du där du hämtar dina appar.

FAQ

Nuvarande situation

 

Om du har en inbokad resa fram till och med 2020-07-15

Alla våra resor är inställda till och med 2020-07-15, därefter återgår vi till ordinarie program förutsatt att reserestriktionerna inte förändras.

Samtliga resenärer som varit inbokade för resa fram till 2020-07-15 har blivit eller kommer inom kort att bli kontaktade av oss. Ni behöver inte ta kontakt med oss.

 

För de som befinner sig på resmålet

 

Samtliga resenärer som befunnit sig på våra resmål har rest hem och inga resenärer befinner sig på våra resmål.

 

Information gällande situationen i:

Turkiet

I princip är alla internationella flyg till och från Turkiet är inställda till den 28 maj. Detsamma gäller för inrikesflyg. 

Myndigheterna i Turkiet har beslutat om långtgående åtgärder för att minska spridningen. Utegångsförbud gäller under alla helger under maj månad. Förbudet att vistas utomhus gäller från midnatt till midnatt. Utegångsförbud gäller även samtliga dagar för de över 65 år, de som är födda efter 1 januari år 2000 och de som har kroniska sjukdomar med vissa undantag.

De svenskar som befinner sig i Turkiet, och som omfattas av utegångsförbudet, bör ta kontakt med personer i sitt nätverk. De uppmanas av myndigheterna att vid behov av assistans ringa nödnumret 112, polisens nummer 155 eller gendarmeriets nummer 156.

Långtgående restriktioner gäller inom landet och för resor till, från och inom landet.

Ytterligare åtgärder kan komma att införas, även med kort varsel. Frågor om detta bör ställas till landets egna myndigheter eller ambassader.

Eftersom situationen kan förändras mycket snabbt och regler och restriktioner kan förändras med kort varsel så rekommenderar vi att ni även tittar på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/turkiet/ för vad som gäller just nu

Resor från/till Köpenhamn

Då samtliga resenärer redan återvänt till respektive utreseland och generell reseavrådan gäller så finns för närvarande inga särskilda råd eller regler för avresor från eller till Köpenhamn, de är de samma för samtliga resor. I det fall detta kommer att ändras så uppdateras vår hemsida med aktuell information.

 

Om du har en inbokad resa från och med den 2020-07-15

 

Vad händer om UD förlänger sin avrådan längre än till 2020-07-15

Om avrådan förlängs till att gälla efter 2020-07-15 så kommer vi att följa de regler och praxis som gäller och inbokade resenärer kommer att få möjlighet att boka om eller få återbetalning enligt dessa.

 

Av- och ombokning

För redan gjorda bokningar med avresor från och med 2020-07-15 gäller ordinarie avbokningsregler enligt resevillkoren gällande avbokning eller ombokning, så tillvida inte särskilda regler gällde vid bokningstillfället.

 

Vad händer om jag inte betalar min resa?

Om du väljer att inte betala din anmälningsavgift kommer din resa att annulleras automatiskt om inte betalningen sker till NordcoTours på den angivna tiden och dagen. Om du behöver avboka din resa och har betalat hela eller delar av din resa är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Om du inte har gjort din slutbetalning debiterar vi inte ett större belopp än anmälningsavgiften men det är viktigt att resan avbokas.

 

Vad gäller om jag bokar en resa nu för avresa efter 2020-07-15?

Om du bokar en resa nu för avresa efter den 2020-07-15 så har du rätt att avboka eller boka om din resa fram till 14 dagar före avresan. Detta gäller för bokningar som görs fram till 2020-07-31. Du måste betala anmälningsavgiften som vanligt (2500 SEK per person för resor till Turkiet, kan variera för övriga destinationer) om det är 21 dagar eller mer kvar till avresan. Återstående betalning skall göras 21 dagar före avresan. Du får full återbetalning av resan om resan avbokas upp till 14 dagar före avresan. Du behöver inte skicka in något läkarintyg eller liknande, du ber bara om att få avboka. Vid avbokning vid 14 dagar eller färre kvar till avresan gäller normala avbokningsregler enligt resevillkoren.

Kontakta oss
Meddelande

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

±3 ±7 ±14