Aktuell information gällande reseavrådan & våra resor

Senast uppdaterad Datum: 2021-04-01
Tid: 09:30

Reseavrådan 
Sedan svenska UD den 14nde mars 2020 beslutade om avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder, har man under sommaren hävt avrådan för flera länder inom Europa. Avrådan till övriga länder – utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien, där Turkiet ingår - gäller till och med den 31 maj 2021.

Vi kommer att kontakta de resenärer som drabbas av inställd resa på grund av förlängningen av UDs avrådan.

Våra resor
Vi kommer inte att arrangera resor till något land som omfattas av avrådan eller som vi av någon annan anledning bedömer inte känns tryggt och säkert för våra resenärer och vi följer utvecklingen noggrant. Vi arbetar alltid för att våra resor skall vara trygga och säkra.
I de fall vi måste ställa in någon resa kommer vi att erbjuda möjligheter att boka om, alternativt återbetalning av, resan.

För att öka tryggheten för våra kunder när det bokar så erbjuder vi just nu Öppet Köp fram till 60 dagar innan avresan! Nordcotours Öppet Köp innebär att om du bokar en resa med avresa under 2021 så kan du boka om eller boka av utan kostnad fram till 60 dagar före avresan. Inget läkarintyg, myndighetsbeslut eller annat behövs. Det räcker att du bestämmer att du vill boka om eller inte resa alls så betalar vi tillbaka anmälningsavgiften, som skall erläggas enligt ordinarie resevillkor.

Turkiet
De Turkiska gränserna är öppna för internationella flygningar. Som resenär behövs det ett PCR – test som ej är äldre än 72 timmar vid inresa till Turkiet. Detta gäller för samtliga resenärer som är över 6 år gamla. Beslutet gäller ifrån 29 december 2020 fram till 15 april 2021, därefter kommer det komma ett nytt beslut beroende på hur situationen ser ut. Ett negativt Covid test ifrån 1177.se är inte en giltig resehandling. Ändringar angående PCR – test, vaccinationskrav eller lockdown kan komma att ändras med kort varsel ifrån de Turkiska myndigheterna. 

Nyttiga länkar
Här är några nyttiga länkar för att hålla sig uppdaterad.

UDs reseinformation https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/a--andringar-av-avradan-fran-icke-nodvandiga-resor-till-alla-lander/

Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Sweden Abroad https://www.swedenabroad.se/sv/ 

UD har även en app, UD Resklar, som bl.a. ger push notiser vid uppdateringar. Läs mer och ladda ned där du där du hämtar dina appar.

Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar