INTERNETPOLICY OCH COOKIES

COOKIES
Nordcotours.se använder sig av cookies vilket är en liten textbaserad datafil som sparas på besökarens dator. Cookies används av Nordcotours.se för att kunna förbättra webbplatsen för sina besökare. Genom att följa besökarnas beteende kan Nordcotours erbjuda kunder tillgång till olika funktioner som gör att kundernas besök blir så smidigt och användarvänligt som möjligt. Informationen som sparas via dessa cookies är ej personlig och kan inte kopplas till dig som individ.
De två cookies som Nordcotours.se använder sig av är permanenta och session cookies. Cookies är inte ett program och kan inte skada din dator. De får inte tillgång till dina hårddiskar och kan inte användas som virus. Ingen annan webbplats kan använda sig av informationen från dem. I cookies kan en tid anges som talar om när de inte kommer att användas längre. Permanenta cookies sparas på besökarens dator under en längre tid och har ett utgångsdatum. Session cookies är endast temporärt sparade filer i datorns minne, som försvinner när webbläsaren stängs ner.

Stänga av cookies?
Du kan välja att stänga av användandet av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. De flesta webbläsare har dock dessa aktiverade som standard då de medför extra funktionalitet. Du bör vara medveten om att dessa funktioner kan sluta fungera om du väljer att stänga av cookies i din webbläsare.
Användning av cookies på Nordcotours.se

För att underlätta för dig som kund så använder sig Nordcotours.se av cookies vid inloggning, bokning & betalning. Tack vare detta slipper kunden fylla i sitt användarnamn och lösenord för varje steg i t.ex. bokningsprocessen. Nordcotours.se är alltid intresserad utav att lära sig mera om vad sina besökare och kunder föredrar. Därför använder Nordcotours.se cookies för att kunna föra statistik över antal besökare och hur deras beteende (profil) ser ut när de besöker webbplatsen.

Vad är tredjepartscookies?
Tredjepartscookies är en cookie som kommer från en annan domän än den som besökaren befinner sig på. Dessa cookies använder sig Nordcotours.se av för att bland annat kunna göra uppföljning på sin annonsering, marknadsundersökningar och statistik på kampanjer. Utomstående tjänster såsom betygsättning eller funktioner som ”dela sidan” är exempel på tjänster som också använder sig av tredjepartscookies.

Personuppgifter
Skyddande av personuppgifter
När du registrerar dina personuppgifter på Nordcotours.se eller i samband med användning av relaterade tjänster ser vi till att dessa uppgifter behandlas med största omtanke och respekt. Nordcotours.se överlämnar aldrig dina personuppgifter vidare till tredje part i marknads- eller kommunikationssyfte.
Dina personuppgifter används av Nordcotours för att kunna genomföra administrativt arbete såsom behandling av reservationer, betalningar, bokföring, avräkning och revision, biljettering, kredit eller andra verifieringar av betalkort, immigration och tullkontroll, säkerhet, administrativa och lagliga ändamål, systemtester, underhåll, utveckling och kundvård. Du får bland annat uppgifter såsom din bokning och biljett till din angivna email adress.

I vissa fall, beroende på din bokning, så kan Nordcotours skicka dina uppgifter till myndigheter och företag både inom och utom Nordcotours. Detta sker då din resa/bokning involverar informationsplikt eller tjänsteleverans av andra som en del av din resa för att fullgöra vårt tjänsteåtagande. Exempel på företag är flygbolag, partnerflygbolag och andra partnerföretag, databehandlingsföretag som jobbar på vårt uppdrag, resebyråer, statliga myndigheter, kreditkorts företag etc.
Personuppgifter i marknads- och kommunikationssyfte

För att Nordcotours ska kunna dela med sig av framtida erbjudanden och en service som Nordcotours tycker att deras kunder förtjänar så används dina uppgifter i marknads- och kommunikations syfte. Du kan i bokningsskedet välja att inte erhålla någon sådan kommunikation från Nordcotours.
Du kan själv som besökare välja att gå med för att regelbundet få Nordcotours nyhetsbrev via Nordcotours.se. Genom att registrera din mejladress på webbplatsen godkänner du att Nordcotours regelbundet skickar dig nyheter, erbjudanden och annan kommunikation. Nordcotours jobbar alltid för att denna kommunikation ska vara så relevant, intressant och fördelaktig för sina kunder som möjligt. Du har alltid möjlighet att när som helst avregistrera dig från denna kommunikation med Nordcotours.
I enlighet med Personuppgiftslagen §26 kan du genom en skriftlig förfrågan till Personuppgiftsansvarig få besked om vilka uppgifter om dig som lagras. Registeruttag (enligt PUL §26) kan göras gratis en gång per år. Du har som registrerad rätt till rättelse om uppgifterna skulle vara felaktiga. 

Personuppgifts kontakt:
Namn: Norden Travel Services/Personuppgiftsansvarig
Adress: Norden Travel Services/Nordcotours
Liljeholmsvägen 16 C, 117 61 Stockholm
Organisationsnummer: 556745-8475
E-postadress: info@Nordcotours.se 

Policy för Nordcotours Sweden AB Facebook sida
På Nordcotours Facebook sida välkomnar vi alla som vill bli inspirerade inför sin nästa semesterresa, se våra senaste erbjudanden eller kanske dela med sig av sina senaste äventyr. En sida helt enkelt för alla oss som älskar att resa. Vi förbehåller oss rätten att överse all aktivitet och kommunikation som sker på sidan. Aktiviteter som vi anser som kränkande eller stötande, marknadsföring av andras verksamheter, är brottsliga, inte håller sig till ämnet, bryter mot PUL eller liknande kan vi välja att radera.
Bryter man mot denna policy så kan man bli avstängd från Nordcotours Facebook. Se även Facebooks generella användarvillkor.