Alaaddin Beach Hotel

Alaaddin beach hotel

Alaaddin Beach har ett perfekt läge på Kleopatrastranden och med ca 15 minuters promenad in till Alanyas centrum. Hotellet består av endast 65 rum fördelade på en byggnad som är 3 våningar hög och därför ger en charmig och familjär känsla. Hotellet har ett poolområde och som i princip nästan ligger på stranden samt en tillhörande strandbar. I det mysiga poolområdet kan du luta dig tillbaka i en solstol och njuta av tillvaron eller om du hellre vill ta ett uppfriskande dopp i medelhavet så är det lätt att varva. Det ingår halvpension och denna serveras i huvudrestaurangen med en variation av turkiska och internationella rätter. Övriga tider kan man förse sig med mat från strandbaren som serverar á la carte meny mot extra kostnad. Även besökare utifrån lockas till Alaaddins strand och strandbar pga av den sköna sommarkänsla man får där. Hotellet har också ett klassiskt hamam så att semestern kan startas med den traditionella behandlingen för kunna få extra fin solbränna. Längs Ataturkgatan finns restauranger, affärer och barer hela vägen in till centrum och hamnen. Du har allt inom räckhåll för den ultimata semestern i Alanya.   

Hotellet välkomnar gäster över 18 år och hit lockas många vänner eller par som reser tillsammans. Läget och den lugna känslan som råder trots att man är i centrala Alanya gör att hotellet har många återkommande gäster. 

Rummen 
Fräscha och moderna rum för max 3 personer. Rummen har en dubbelsäng eller två enkelsängar samt en uppfällbar säng som extrasäng.
Alla rum har fritt WIFI, telefon, minibar och kassaskåp mot kostnad, luftkonditionering, vattenkokare, satellit-tv, klinkergolv. Badrum med dusch, wc och hårtork. Balkong med utsikt mot omgivningarna eller havutsikt. 

Rumstyper:

Standardrum för max 3 personer 

Övrigt 
Hotellet består av en byggnad à 3 våningar och 65 rum. Byggt 1965 och renoverat 2013. Hiss, kassafack kostar ca 2 euro/dag, Halvpension med frukost och middag ingår. Exakta mattider  meddelas vid ankomst till hotellet. Solstolar, parasoll, mat och dryck på stranden kostar extra. Klapperstenstrand, sandstrand. Förändringar i innehållet kan komma att ske under säsongen samt utgå under lågsäsong. Hotellet accepterar Visakort och Mastercard. Lokalt centrum utanför hotellet. 1,3 km till Alanya centrum. Lokalbuss utanför hotellet. Turist/stadsområde vid huvudgata och trafik som kan upplevas störande. Ljud från moske kan höras mer eller mindre runt om hela Alanya då det är en del av stadsarkitekturen.


Tripadvisors resenärsbetyg
145 Recensioner

Rummen 

Fräscha och moderna rum för max 3 personer. Rummen har en dubbelsäng eller två enkelsängar samt en uppfällbar säng som extrasäng.
Alla rum har fritt WIFI, telefon, minibar och kassaskåp mot kostnad, luftkonditionering, vattenkokare, satellit-tv, klinkergolv. Badrum med väggfast dusch, wc och hårtork. Balkong med utsikt mot omgivningarna eller havutsikt. 

Rumstyper:
Standardrum för max 3 personer 

Rumskategorier inom hotellet:

Standardrum 

Standardrum: 20m²:

Denna rumstyp rymmer max. 3 personer
Rummet har en dubbelsäng eller två enkelsängar samt en uppfällbar extrasäng.
Balkonger 3 m² med bord och stolar
Utsikt mot omgivningarna eller mot havet.
Man kan inte förboka vilken utsikt man får utan det ges av hotellet utfrån tillgänglighet

Alla rum har:

Satellit TV
WIFI – ingår kostnadsfritt
Kassaskåp - mot kostnad ca 2 euro/dag
Minibar – mot kostnad
Vattenkokare 
Telefon
Klinker golv 
Individuell luftkonditionering -  ingår kostnadsfritt
Badrum med väggfast dusch, toalett, hårtork            

SPA  & Wellness 

Hotellet har ett klassiskt turkiskt bad, ett sk Hamam. Där kan man uppleva den traditionella behandlingen som funnits i många tusen år. 
Självklart finns det också andra moderna behandlingar man kan skämma bort sig med som exempel stenmassage, aromamassage med mera.

Alla behandlingar kostar extra. 

Turkiskt hamam - Hur går det till ?

Det kan skilja sig lite från hamam till hamam, men vanligtvis brukar det gå till så här: 
Man stiger in i hamamet som har en temperatur på runt 45 grader iklädd i badkläder. Man lägger sig ner på den stora marmorstenen som är placerad mitt i hamamet. Den kallas för magstenen. Sen blir man skrubbad med en speciell handske, på fram och baksidan av kroppen. På grund av fukten och temperaturen så öppnar kroppens porer upp sig och därför blir man mycket renare på huden än med vanlig dusch. Därefter blir du intvålad och får en tvålmassage för att göra dig ännu renare. När det är klart blir man avsköljd och man lämnar hamamet för att ta igen sig på en vilostol. När man känner sig redo avslutas det hela med en helkropps oljemassage där leder och muskler mjukas upp. 
Detta är otroligt avslappnande och en kanonstart på semestern och bonusen blir ju att man får en djupare solbränna som varar längre.

Det är lätt att förstå att nästan alla resenärer till Turkiet går på Hamam. 

Alaaddin beach hotel 
Adress: Atatürk Caddesi Alanya / Türkiye
Telefon: +90 242 513 12 23 
Fax: No
E-post: info@alaaddinhotels.com
www.alaaddinbeach.com
65 rum totalt
3 våningar 1 hiss 
Byggår: 1965
Senast renoverad: 2013
En byggnad / 1 Block 
April - Nov
Accepterade Kreditkort: Visa och Mastercard
Daglig städning, lakan och handdukar byts var tredje dag.
WIFI-i rummen och på hotellområdet gratis
Offciell klassificering: 4 stjärnor 
Vår klassificering 3 stjärnor
Halvpension (frukost och middag) 

Ett av de första hotellen som byggdes i Alanya 1965 och är därför välkänt. Hotellet har naturligtvis renoverats många gånger och sista gången 2013, så åldern på hotellet är inget man märker. Hotellet ligger precis på stranden och har en trevlig restaurang/bar i anslutning. Läget längs Ataturkgatan är också helt perfekt. Hotellet har 18 års gräns och är barnfritt. Tänk på att stranden och strandbaren välkomnar gäster utifrån och därför kan barn förekomma. 

Restauranger och barer
1 Huvudrestaurang som serverar frukost och middag som ingår i halvpension. 
1 strandbar med á la carte meny och en traditionell bar – allt extra kostnad

I grundpriset ingår halvpension dvs frukost och middag utan dryck. 

Pool

Pool / 70 m² / 140 cm djup –vanliga trappor ner i poolen istället för den klassiska metallstegen

Strand
Hotellet har strandläge på Kleopatrastranden. 
Sandstrand och klipphäll i vattnet
Solstolar och parasoller finns att hyra mot kostnad
Ingen mat eller dryck ingår på stranden

Aktiviteter
Hamam – mot kostnad

Hälsa och säkerhet
Rummen har brandvarnare och hotellet har brandalarm enl lagar och regler
Hotellet använder sig av ett externt företag för köks- och poolprover. Dagligt prov på poolvattnet tas. Poolskylt och nödutgångs-skyltar inom hotellområdet samt hiss
Balkongräcket kan vara lägre än 110 cm och mellanrum större än 12 cm på vissa balkonger. Barn måste bevakas

Avstånd:

Lokalt Centrum: Utanför hotellet
Alanya centrum: 1,3km
Hamnen: 1,5 km 
Buss: Utanför hotellet
Strand: 0 m 
Närmaste sjukhus: Anadolu 900 m
Närmaste apotek: 50 m 
Närmaste Bankomat: 100 m 
Närmaste Bank: 1 km
Taxi utanför hotellet eller receptionen kan ringa
Flygplatsen i Antalya 130 km 
Flygplatsen Gazipasa 45 km 
Transfertid till första hotellet i Alanya är ca 2 timmar från Antalya flygplats

Personliga åsikter
– Susanne K – Kvalitetsansvarig
Jättehärligt hotell som har perfekt läge på stranden och längs Ataturkgatan. Det som gör det extra trivsamt är att det är endast 65 rum och byggnaden är på endast 3 våningar och man får en familjär känsla. Det är 18 års gräns men då stranden och strandbaren kan utnyttjas av utomstående så kan såklart barn förekomma. Hotellet är rent och fräscht och är absolut en liten pärla bland alla stora stora hotell i grannskapet. 
 
Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar