Fun & Sun Smart Club Hotel Mirabell

Smart Club Hotel Mirabell 

Smart club Mirabell hotell är ett trevligt All inclusive hotell som lockar till sig familjer såväl som vänner och par. Hotellet består av en byggnad och som har ett poolområdet åt varisitt håll. Stranden ligger på andra sidan vägen och för trygghetens skull så finns en gångtunnel under vägen som gör att man gå obehindrat mellan hotellet och stranden. 
Hotellet har två poolområden där det ena området består av en huvudpool och tillhörande pool för de allra minsta. Vid det andra området finns hotellets aquapool där man finner en vattenrutschbana med två nedfarter.  

Hotellets underhållningspersonal tillämpar sk soft animation med lättare aktiviteter och underhållning för både barn och vuxna. Det kan vara vattenlekar- och gymnastik med mera.  
Under högsäsongen finns såklart också underhållning tillämpad för barn i form av en barnklubb där barnglada, internationella aktivitetsguider ser till att även barnen får en minnesvärd semester. Här finns många roliga faciliteter och möjlighet till att träffa andra barn. 

Det ingår all Inclusive i priset och i huvudrestaurangen serveras bufféer morgon, middag och kväll. Hotellet har en strandbar som gör det extra enkelt att stanna vid havet hela dagen. Alla lokala drycker är inkluderade i priset.
Vill man hålla sig trim så har hotellet ett gym eller så kan du utmana resesällskapet med bordtennis. För de dagar man känner för att skämma bort sig så rekommenderas ett besök i hotellet Spa-avdeling. 

Smart club hotel Mirabell ligger ca 3 km från Konakli centrum där du hittar affärer och restauranger. Till Alanya centrum är det ca 8 km och hit tar du dig enkelt med lokalbussen som går från stora vägen. 

Rummen 

Trevliga rum i varma toner som har plats för max tre personer. Rummen har antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar samt möjlighet för en uppfällbar extrasäng.  
Alla rum har telefon, minibar mot kostnad, luftkonditionering, kassafack mot kostnad, satellit-tv, laminat eller trägolv. Badrum med dusch, wc och hårtork. Balkong. Handikapprum på förfrågan. 

Rumstyper 
Standardrum för max 3 personer inkluderat baby

Övrigt

Hotellet består av en byggnad med 6 våningar. 180 rum. Byggt 1996 och renoverat 2007 & 2020. Hiss, kassafack mot kostnad., All inclusive mellan 10:00-23:00 och mat på angivna tider. Exakta tider för restaurang och barer meddelas vid ankomst till hotellet. Solstolar, soltak, och strandbar på stranden ingår. 110 m till stranden, grovkorning sandstrand. Förändringar i innehållet kan komma att ske under säsongen samt utgå under lågsäsong. Hotellet har även hårfrisör, fotograf och butiker. Hotellet accepterar Visakort och MasterCard. Konakli centrum 3 km. Alanya centrum 8 km. Lokalbuss finns utanför hotellet. Turist/stadsområde med trafik som kan upplevas störande. Strand-och hotellområdet utanför tätort, nära huvudvägen.

Tripadvisors resenärsbetyg
231 Recensioner
Rummen 
Trevliga rum i varma toner som har plats för max tre personer. Rummen har antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar samt möjlighet för en uppfällbar extrasäng.  
Alla rum har telefon, minibar mot kostnad, luftkonditionering, kassafack mot kostnad, satellit-tv, laminat eller trägolv. Badrum med dusch, wc och hårtork. Balkong. Handikapprum på förfrågan. 

Rumstyper 

Standardrum för max 3 personer inkluderat baby

Rumsskategorier inom hotellet:
Standardrum och familjerum samt handikapprum på förfrågan. 

Standardrum: 24m²:
Denna rumstyp rymmer max.3 personer inkluderat baby
Rummet har en dubbelsäng eller två enkelsängar samt möjlighet för en uppfällbar extrasäng. 
Balkong med 2 stolar och 1 bord
Delvis havutsikt eller mot omgivningarna. 

Alla rum har:

Satellit TV
Minibar-  mot extra kostnad 
Kassaskåp- mot extra kostnad
Vattenkokare och tebricka
WIFI- mot extra kostnad 
Telefon
Laminat eller trägolv 
Individuell luftkonditionering -  Kostnadsfritt 
Badrum med dusch, toalett, hårtork, toalettartiklar

Smart Club hotel Mirabell

Mat

 

Frukost –Blandade rätter från ett buffebord

07:00-09:00

Sen frukost- Mindre utbud och inga varma rätter

09:00-09:30

Lunch – Blandade rätter från ett buffebord

12:30-14:00

Middag- Blandade rätter från ett buffebord

19:30-21:30

Snacks

11:00-17:00

Cafe – Bakverk och kaffe med självbetjäning

10:00-20:00 Glass mellan 14:00-15:00

A la carte- fast meny och mot en serviceavgift

19:00-21:00 Måste förbokas vid ankomst till hotellet

Dryck

Lobbybar - Lokal alkohol och läsk

10:00-23:00

Poolbar- - Lokal alkohol och läsk

10:00-23:00

Auqa Poolbar - Lokal läsk

10:00-18:00

Strandbar- Lokal läsk

10:00-18:00

Restaurangbar- Lokal alkohol och läsk

i samband med maten

På det här hotellet ingår All inclusive för dryck mellan kl 10:00-23:00 och mat vid angivna tider
Vänligen notera att importerad dryck samt färskpressad fruktjuice kostar extra vid alla tidpunkter.
Ett besök i en av A la carte restaurangerna kan utnyttjas en gång och måste bokas i förväg när man anländer till hotellet. Hotellet tar ut en extra avgift för A la Carte resturangen.
1 nov – 1 maj är All inclusive utbudet mer begränsat jämfört med sommarsäsongen. Matservering utomhus, pooler och stranden håller stängd pga av väderförhållanden.

Ingår utan kostnad

Mot tilläggskostnad

Kvällsaktiviteter med underhållning och shower

Behandlingar i hamam

Dagsaktiviteter med till exempel vattengymnastik, poollekar och tävlingar

A la carte resturang

Gym

Hårfrisör och olika butiker

Solstolar och soltak på stranden

Kassaskåp

Miniklubb för barn 04-12 år, ej skandinavisk talande

Telefon/Fax

Dart

Kemtvätt/tvättservice

Bordtennis

Biljard

Fotograf

Wifi på hotellet eller i rummen

Minibar

Begränsat utbud av aktiviteter både dagtid och kvällstid under perioden 1 nov- 1 maj. Pooler och aquapark hållet stängt.
Hotellet har rätt att göra ändringar och ta bort saker ur programmet med kort varsel.
I för- och eftersäsong kan vädret påverka utomhusaktiviteterna samt viss matservering utomhus
Exakta tider för mat och dryck samt aktiviteter får man av hotellet vid ankomsten.
AKTIVITETER

Hotellet har ett aktivitetsteam som arbetar med underhållning och aktiviteter på hotellet. Hotellet tillämpar så kallad soft animation och innebär att utbudet är lite mer begränsat. Under dagtid erbjuds exempelvis vattengymnastik och andra olika poollekar. För den som vill hålla sig i trim på egen hand finns också tillgång till gym samt bordtennis. 
I närheten på stranden finns möjlighet till vattensporter med ett externt företag till extra kostnad. 

För barnen finns en miniklubb som håller öppet ett par timmar om dagen och erbjuder aktiviteter som  t ex ansiktsmålning, spela spel, måla, se på film och allmänna lekar. Miniklubben är internationell och inte med skandinaviskt personal. 
Hotellet har en vattenrutschkana med 2 nedfarter öppen ett par timmar om dagen. 

Flera kvällar i veckan erbjuder hotellet underhållning i form av olika shower med olika teman.

Ovanstående erbjuds under Maj - November men dock kan vissa aktiviteter under för- och låg säsong pga väderförhållanden eller för få deltagare utgå.
Vänligen notera att vissa aktiviteter kan vara mot en kostnad. 
SPA  & Wellness 
Hotellet har ett klassiskt turkiskt bad, ett sk Hamam. Där kan man uppleva den traditionella behandlingen som funnits i många tusen år. 
Självklart finns det också många andra moderna behandlingar man kan skämma bort sig med som exempel ansiktsbehandlingar, stenmassage, olika massager, manikyr, pedikyr och mycket mer. 

Många passar också på att gå till frisören och ge sig själv en ny frisyr och de flesta män prövar en klassisk rakning men rakkniv. 

Alla behandlingar kostar extra. 

Turkiskt hamam - Hur går det till ?
Det kan skilja sig lite från hamam till hamam, men vanligtvis brukar det gå till så här: 
Man stiger in i hamamet som har en temperatur på runt 45 grader iklädd i badkläder. Man lägger sig ner på den stora marmorstenen som är placerad mitt i hamamet. Den kallas för magstenen. Sen blir man skrubbad med en speciell handske, på fram och baksidan av kroppen. På grund av fukten och temperaturen så öppnar kroppens porer upp sig och därför blir man mycket renare på huden än med vanlig dusch. Därefter blir du intvålad och får en tvålmassage för att göra dig ännu renare. När det är klart blir man avsköljd och man lämnar hamamet för att ta igen sig på en vilostol. När man känner sig redo avslutas det hela med en helkropps oljemassage där leder och muskler mjukas upp. 
Detta är otroligt avslappnande och en kanonstart på semestern och bonusen blir ju att man får en djupare solbränna som varar längre.

Det är lätt att förstå att nästan alla resenärer till Turkiet går på Hamam. 
Smart Club hotel Mirabell 
Adress: Konakli mahallesi gelpelit mevkii /Alanya
Telefon: +90 242 565 19 79
Fax: + No
E-post:  sales@mirabellotel.com.tr
www.mirabellotel.com.tr
180 rum totalt
6 våningar 2 hissar 
Byggår: 1996
Senast renoverad: 2007 & 2020  
1 byggnad och 1 block
Öppet året runt
Accepterade Kreditkort: Visakort och MasterCard
Daglig städning, lakan och handdukar byts var tredje dag.
WIFI- Mot extra kostnad i lobbyn 
Klassificering: 4 stjärnor 
All inclusive mellan kl 10:00-23:00

Hotellet ligger i ett område som heter Konakli och ligger ca 10 km innan man kör in in själva Alanya. Här ligger stora hotell utmed kusten och området har ett eget centrum där både lokalbefolkningen och turister varvas. Det som skiljer hotellen från stranden är vägen som går längs kusten och de flersta hotellet har gångtunnlar till stranden. Längs stora vägen stannar bussarna som går ofta in till Alanya centrum. 

Restauranger och barer

1 Huvudrestaurang som serverar frukost, lunch och middag i buffeform 
1 A la carte 
1 Strandrestaurang med tillhörande bar
1 Lobbybar  
1 Aqua Poolbar
1 Poolbar 

Alla lokala alkoholhaltiga (ex. Raki,Vodka. Gin) och alkoholfria drycker är inkluderade mellan kl 10:00- 23:00 Annan Importerad dryck, färskpressad fruktjuice, drycker på flaska alltid är mot extra kostnad.
Ett besök i en av A la carte restaurangerna kan utnyttjas en gång och måste bokas i förväg när man anländer till hotellet. Notera att A la carte resturangen kostar extra med en serviceavgift.

Pool
1 Huvudpool/ 250m² / 140 cm djup 
1 Aquapool med 2 nedfarter /165m² / 140 cm djup- öppen ett par timmar om dagen maj – okt
1 Barnpool / 20m² / 40cm djup –del av huvudpoolen separerad med ett staket

Notera Aquapoolens djup och att barn måste därför ha en vuxen i närheten. 

Strand

Hotellet ligger med standen på andra sidan vägen och har en gångtunnel under vägen. 
Avstånd ca 110 m. 
Lite grövre sand och klippa i vattnet. 
Hotellet har en egen pir 
Solstolar med soltak gratis samt strandbar
Strandbar och pir är stängd under vintersäsongen (1 nov – 15 apr) 

Aktiviteter

Spa center med Hamam, bastu 
Gym 
Dagsaktiviteter utomhus med exempel vattengymnastik, poollekar och tävlingar
Kvällsaktiviteter med under hållning och shower utomhus 
Frisör
Fotograf
Olika butiker
Miniklubb (4-12 år ) . Ej Svensktalande personal
Biljard - extra kostnad
Bordtennis- extra kostnad 

I början och i slutet av säsongen kan vissa aktiviter utgå pga av väderförhållanden

Hälsa och säkerhet
Rummet har brandvarnare och hotellet har brandalarm enl lagar och regler
Hotellet använder sig av ett externt företag för köks- och poolprover. Dagligt prov på poolvattnet tas. Poolskylt och nödutgångs-skyltar inom hotellområdet samt hiss
Balkongräcket  högre än 110 cm och inga mellanrum större än 12 cm

Avstånd:

Konakli Centrum: 3 km
Alanya Centrum: 8 km 
Buss: Utanför hotellet
Strand: 100 m (vägen skiljer hotellet från stranden) 
Närmaste sjukhus: Anadolu 7 km
Närmaste apotek: 3 km 
Närmaste Bankomat: 600 m 
Närmaste Bank: 7 km
Taxi utanför hotellet eller receptionen kan ringa
Flygplats:120 km Antalya
Flygplats :55 km Gazipasa

Personliga åsikter
– Susanne K – Kvalitetsansvarig
Bra och trevligt familjehotell som inte är så jättestort men har vad man behöver för en skön semester med familjen,vänner eller som par. Det är ca  8 km in till Alanya. Hotellet har en trevlig atmosfär och stranden ligger på andra sidan vägen och nås via en gångtunnel. Delvis- havsutsikt eller mot utsikt mot omgivningarna och går ej att välja i förväg.
Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar