LRS Port River Hotel & Spa

Port River hotel & and Spa

Port river är ett stort femstjärnigt hotell där du hittar alla bekvämligheter som behövs för en lyckad semester. Hotellet ligger utanför den charmiga turistorten Side i ett grönt naturområde nära den smaragdgröna Manavgatfloden och havet. 
Hotellet består av en stor avlång byggnad med två poolområden, det ena med en huvudpool och det andra med en äventyrspool och flera vattenrutschkanor. Det finns såklart barnpool för de minsta barnen också. Man når den härliga stranden genom en kort promenad på 300 meter längs en liten pinjeskog eller så har hotellet transport. På stranden finns solstolar och strandbar till gästernas förfogande. 
Maten som ingår i det breda Ultra All inclusive konceptet intas runt om på hotellanläggningen, bla de tre huvudmålen serveras från bufféer i huvudrestaurangen och innehåller en blandning av internationella och turkiska specialiteter. Däremellan finns många olika snacks att välja mellan från hotelles stora snacksbuffé. För många är en perfekt semester en lagom blandning mellan strandens lugn och aktiviteter med fart och fläkt. Port River hotel har ett aktivitetsteam som arbetar med underhållning och erbjuder olika sportaktiviteter under dagen, och när solen gått ner olika shower och annan underhållning. Barnen har sin egen miniklubb och minidisko och underhållning anpassad för dem. 
För extra avslappning kan vi varmt rekommendera ett besök i hotellets utomordenliga SPA-avdelning där det finns många olika behandlingar att välja mellan dock mot extra kostnad. 
För de dagar man önskar besöka Side med alla sina små gränder och hamnområde tar man enkelt bussen som stannar nära hotellet eller taxi. 

Rummen 

Moderna och stilrena rum i behagliga färger. Standardrummen har en dubbelsäng och de rummen som rymmer 3 personer har ytterligare en enkelsäng. Familjerummen består av två rum med en dörr emellan varav det ena rummet har en dubbelsäng och det andra har två enkelsängar samt möjlighet till uppfällbar extrasäng (för barn upp till 12 år). I båda rummen finns badrum, luftkonditionering, minibar och balkong. 
Alla rum har telefon, minibar med daglig påfyllning, luftkonditionering, kassafack, satellit-tv, klinkergolv. Badrum med dusch och duschkabin, wc och hårtork. Balkong 
Handikapprum på förfrågan. 

Rumstyper 

Standardrum för max 2-3 vuxna
Familjerum för max 4 vuxna

Övrigt

Hotellet består av en byggnad med 6 våningar. 406 rum. Byggt 2015 och renoveras  kontinuerligt. Hiss. Kassafack gratis. Ultra All inclusive dygnet runt och mat på angivna tider mellan perioden 1 apr-31 okt. Mellan 1 nov-31 mar gäller All inclusive mellan 10:00-24:00 och mat på angivna tider. Exakta tider för restaurang och barer meddelas vid ankomst till hotellet. Solstolar, soltak, mat och dryck på stranden ingår. 300 m till stranden. Sandstrand med mindre stenar. Förändringar i innehållet kan komma att ske under säsongen samt utgå under lågsäsong. Hotellet har även hårfrisör, fotograf och butiker. Hotellet accepterar Visakort och Mastercard. Titriyengöl centrum 2 km. Side centrum 9 km. Lokalbuss 500 m. Musik runt poolområdet kan uppfattas som hög. Turist/naturområde. Strand-och hotellområdet utanför tätort. Notera att hotellet har ett mindre utbud på All inclusive innehållet mellan 1 nov -31 mar pga av att under denna perioden kan inte utomhus aktiviteter, mat/dryck servering och faciliteter användas pga av väderförhållanden.
Tripadvisors resenärsbetyg
1081 Recensioner
Rummen
Moderna och stilrena rum i behagliga färger. Standardrummen har en dubbelsäng och de rummen som rymmer 3 personer har ytterligare en enkelsäng. Familjerummen består av två rum med en dörr emellan varav det ena rummet har en dubbelsäng och det andra har två enkelsängar samt möjlighet till uppfällbar extrasäng (för barn upp till 12 år). I båda rummen finns badrum, luftkonditionering, minibar och balkong. 
Alla rum har telefon, minibar med daglig påfyllning, luftkonditionering, kassafack, satellit-tv, klinkergolv. Badrum med dusch och duschkabin, wc och hårtork. Balkong. Handikapprum på förfrågan. 

Rumstyper 
Standardrum för max 2-3 vuxna
Familjerum för max 4 vuxna 

Rumskategorier inom hotellet:
Standardrum och familjerum samt handikapprum på förfrågan. 

Standardrum: 16-27m²:

Denna rumstyp rymmer max. 2-3 vuxna
Rummen har en dubbelsäng och de rummen som rymmer tre personer har ytterligare en enkelsäng. Balkong med 2 stolar och 1 bord
Utsikt mot pool, flod, hav eller sjö.

Familjerum : 45m²:
Denna rumstyp rymmer max. 4 vuxna
Rummen består av två rum med en connecting dörr varav det ena rummet har en dubbelsäng och det andra har två enkelsängar samt möjlighet till uppfällbar extrasäng (för barn upp till 12 år). I båda rummen finns badrum, luftkonditionering, minibar och balkong. 
Balkong 2 stolar och 1 bord
Utsikt mot pool, flod, hav eller sjö. 

HandikappStandardrum: 27m²:
Denna rumstyp rymmer max. 2 vuxna + barn + 1 baby
Rummet har en dubbelsäng 
Badrum anpassade för rullstol och bredare dörrar i rummet.
Balkong 2 stolar och 1 bord
Utsikt mot pool, flod, hav eller sjö. 

Alla rum har:
Satellit TV
Minibar- fylld vid ankomsten
Kassaskåp- kostnadsfritt
Telefon
Laminat golv
Individuell luftkonditionering -  Kostnadsfritt  
Badrum med dusch och duschkabin, handdusch, toalett, hårtork, toalettartiklar
 

Port river hotel & spa
Mat

Frukost - Blandade rätter från ett buffébord

07:00-10:00

Sen frukost - Mindre utbud och inga varma rätter

10:00-10:30

Lunch - Blandade rätter från ett buffébord

12:30-14:30

Middag - Blandade rätter från ett buffébord

18:30-20:30

Kvällssoppa - Soppa med enklare tillbehör

23:30-24:00

Patisserie - Kaffe/te, kakor och bakverk

16:00-17:00

Snacks - snabbmat i strandbaren ex kebab, köttbullar, fisk (1apr-31 oct)

12:00-15:00 (ej öppen 31 okt- 1 apr)

Snacks - snabbmat i street bistro ex turkisk pankaka, våfflor (1 apr-31 oct)

14:30-16:00 (ej öppen 31 okt- 1 apr)

Glass - (1 apr-31 oct)

11:00-22:00 (ej öppen 31 okt- 1 apr)

Nattsnacks - enklare rätter och tillbehör (1apr-31 oct)

00:00-07:00 (ej öppen 31 okt- 1 apr)

Á la carte -  Fisk eller kött (1apr-31 oct)

19:00-21:00 (ej öppen 31 okt- 1 apr)

Glutenfri mat finns på förfrågan

 

Dryck

 

Lobbybar - Lokal alkohol och läsk. Viss importerad alkohol ingår 1 apr-31 okt. Varma drycker

10:00-00:00

Discobar - Lokal alkohol och läsk

23:00-00:00

Restaurangbar - Lokal alkohol och läsk

I samband med maten

Poolbar - Lokal alkohol och läsk (öl, vin)

24 timmar (ej öppen 31 oct- 1 apr)

Strandbar - Lokal alkohol och läsk (öl, vin)

10:00-18:00 (ej öppen 31 oct- 1 apr)

Ultra All inclusive med mat 24 timmar om dygnet i perioden 1 apr- 31 okt med lokal och viss importerad dryck och mat på angivna tider,*
All inclusive mellan 10:00-24:00 i perioden 1 nov- 31 okt och inomhusservering samt endast lokal dryck (ej importerade alkohol)
Vänligen notera att endast viss importerad dryck ingår(apr-nov), alla övriga, färskpressad fruktjuice samt dryck på flaska kostar extra vid alla tidpunkter.
Ett besök i en av á la carte restaurangerna kan utnyttjas en gång och måste bokas i förväg när man anländer till hotellet. (ej öppen 1 nov - 1 apr)
I början av säsongen kan matservering utomhus, pooler och stranden vara stängd pga av väderförhållanden.

Ingår utan kostnad

Mot tilläggskostnad

Luftkonditionering

Behandlingar i hamam

Dagsaktiviteter med exempel vattengymnastik, aerobics, poollekar och tävlingar

Hårfrisör

Kvällsaktiviteter med levande musik och shower

Vattensporter på stranden

Strandvolleyboll och boccia

Telefon/fax samt kemtvätt/tvättservice

Solstolar och soltak på stranden

Fotograf

WIFI över hela hotellområdet

Spelrum med palystation och biljard

Bordtennis

Olika butiker

Gym

Miniklubb för barn 04-12 år, ej skandinavisktalande personal

Kassaskåp

Notera att hotellet har ett mindre utbud på All inclusive innehållet mellan 1 november - 31 mars pga att under denna perioden kan inte utomhusaktiviteter, mat/dryck servering och faciliteter användas pga av väderförhållanden.
Hotellet har rätt att göra ändringar och ta bort saker ur programmet med kort varsel.
I för- och eftersäsong kan vädret påverka utomhusaktiviteterna samt viss matservering utomhus.
Exakta tider för mat och dryck samt aktiviteter får man av hotellet vid ankomsten.
Hotellet tillämpar vårdad klädsel sk dress code. Badkläder i restaurangen är ej tillåtet.

 

AKTIVITETER

Port River hotel har ett aktivitetsteam som arbetar med underhållning och aktiviteter och ser till att det aldrig blir tråkigt. Under dagtid erbjuds olika sportaktiviteter som exempelvis gymnastik, aerobics, step samt olika poollekar. För den som vill hålla sig i trim på egen hand finns också tillgång till gym. I närheten på stranden finns möjlighet till strandvolleyboll och boccia och vattensporter med ett externt företag till extra kostnad
Flera kvällar i veckan erbjuder hotellet underhållning i form av olika shower med olika teman och för den som vill dansa så anordnas disko och beachparty under högsäsongen. 

För barnen finns en miniklubb som håller öppet ett par timmar om dagen och erbjuder aktiviteter som t ex ansiktsmålning, spela spel, måla och allmänna lekar. Vid miniklubben finns en utomhuslekplats. Miniklubben är internationell och inte med skandinavisktalande personal. Hotellet har en vattenpark med vattenrutschkanor och 6 nedfarter öppen ett par timmar om dagen. För de minsta barnen finns en egen barnpool.  

Ovanstående erbjuds under 01.04 - 31.10 men vissa aktiviteter kan under för- och låg säsong pga väderförhållanden eller för få deltagare utgå.
Under perioden 1.11 till 01.04 är gym och bordtennis, biljard och dart tillgängliga. Hotellets animationsteam tillämpar så kallad soft animation med för ex levande musik vissa kvällar eller disco.
Vänligen notera att vissa aktiviteter kan vara mot en kostnad.
För barnen 

På Port River hotel så vet man att barnens upplevelse är precis lika viktig, kanske viktigare, än de vuxnas och man har därför många aktiviteter anpassat för dem. Det finns en internationell barnklubb som välkomnar barn mellan 4-12 år, där det internationella aktivitetsteamet ser till att barnen är sysselsatta med roliga lekar och aktiviteter anpassade för dem. I barnklubben som håller öppet ett par timmar om dagen erbjuds aktiviteter som  t ex ansiktsmålning, spela spel, måla, se på film och allmänna lekar. I anslutning till miniklubben finns en lekplats utomhus. Kvällen rundas av med det traditionella minidiskot som är populärt bland de mindre barnen.
Favoritplatsen för de allra flesta barnen som besöks flitigt varje dag är såklart hotellets vattenpark där det finns vattenrutschkana med 6 nedfarter att välja mellan. Den håller öppet ett par timmar om dagen.  
Tillsammans för hela familjen, och kanske mest uppskattat av de lite äldre barnen, finns ett spelrum med playstation och biljard.    

Ovanstående erbjuds under 1 april – 31 oktober  men dock kan vissa aktiviteter under för- och låg säsong pga väderförhållanden eller för få deltagare utgå. Vattenparken öppnar i maj. 
Vänligen notera att vissa aktiviteter kan vara mot en kostnad. 
SPA  & Wellness 

Hotellet har ett stort och fint spa center med bla ett klassiskt turkiskt bad, ett sk Hamam. Där kan man uppleva den traditionella behandlingen som funnits i många tusen år. Självklart finns det också många andra moderna behandlingar man kan skämma bort sig med som exempel ansiktsbehandlingar, stenmassage, olika massager, manikyr, pedikyr och mycket mer. Här finns även ångbastu och vanlig bastu och hotellets inomhus pool ligger i närheten. 
Många passar också på att gå till frisören och ge sig själv en ny frisyr och de flesta män prövar en klassisk rakning med rakkniv. 

Alla behandlingar kostar extra. 

Turkiskt hamam - Hur går det till ?
Det kan skilja sig lite från hamam till hamam, men vanligtvis brukar det gå till så här: 
Man stiger in i hamamet som har en temperatur på runt 45 grader iklädd badkläder. Man lägger sig ner på den stora marmorstenen som är placerad mitt i hamamet. Den kallas för magstenen. Sen blir man skrubbad med en speciell handske, på fram och baksidan av kroppen. På grund av fukten och temperaturen så öppnar kroppens porer upp sig och därför blir man mycket renare på huden än med vanlig dusch. Därefter blir du intvålad och får en tvålmassage för att göra dig ännu renare. När det är klart blir man avsköljd och man lämnar hamamet för att ta igen sig på en vilostol. När man känner sig redo avslutas det hela med en helkropps oljemassage där leder och muskler mjukas upp. 
Detta är otroligt avslappnande och en kanonstart på semestern och bonusen blir ju att man får en djupare solbränna som varar längre.
Det är lätt att förstå att nästan alla resenärer till Turkiet går på Hamam. LRS Port River Hotel & SPA
Adress: Titreyengöl Mevkii 07600 - Side 
Telefon: +90 242 744 15 50
Fax: +90 242 744 15 70
E-post:  info@portriverhotel.com 
www.portriverhotel.com
406 rum totalt
6 våningar 6 hissar 
Byggår: 2015
Senast renoverad: kontinuerligt 
1 byggnad och 1 Block
Öppet året runt 
Accepterade Kreditkort: Visa och Mastercard
Daglig städning, lakan och handdukar byts var tredje dag.
WIFI - gratis runt om på hotellområdet
Klassificering: 5 stjärnor 
Vår klassificering: 5 stjärnor 
Ultra All inclusive med mat 24 timmar om dygnet i perioden 1 apr - 31 okt. 
All inclusive mellan 10:00-24:00 i perioden 1 nov - 31 okt. 

Restauranger och barer
1 Huvudrestaurang som serverar frukost, lunch och middag i bufféform 
2 Á la carte restauranger - fisk och kött ( ej öppen 1 nov – 1 apr ) 
1 Patisserie
1 Lobbybar 
1 Poolbar ( ej öppen 1 nov - 1 apr )
1 Strandbar ( ej öppen 1 nov - 1 apr )
1 Snackbar ( ej öppen 1 nov - 1 apr )

Ultra All inclusive dygnet runt och mat på angivna tider mellan perioden 1 apr - 31 okt. Mellan 1 nov - 31 mar gäller All inclusive mellan 10:00-24:00 och mat på angivna tider.
Alla lokala alkoholhaltiga och viss importerad (april - nov) och alkoholfria drycker är inkluderade. Annan importerad dryck, färskpressad fruktjuice, drycker på flaska är alltid mot extra kostnad.
Ett besök i á la carte restaurangen kan utnyttjas en gång och måste bokas i förväg när man anländer till hotellet. 

Pool
1 Huvudpool/ 700m² / 140 cm djup 
1 Aquapool med 6 nedfarter /85m² / 140 cm djup- öppen ett par timmar om dagen maj - okt
1 Barnpool / 25m² / 34 cm djup - avskild från huvudpoolen med flera meter emellan
1 Inomhuspool 76m² / 140 cm djup - uppvärmd nov-apr
1 Inomhus barnpool / 15m² / 35 cm djup - del av vuxenpoolen separerad med ett staket

Huvudpoolen är generellt öppen mellan apr - nov och vattenparken är öppen maj – okt. Detta kan ändras pga av väderförhållanden i början och slutet av säsongen. 
Pool/strandhandduk gratis 

Strand
Hotellet ligger 300 m från stranden. Man tar sig till stranden via en promenad genom en liten pinjeskog men hotellet har även transport. Sandstrand med sand och små stenar. Det blir djup ganska fort. 
Strandrestaurang och tillhörande bar samt solstolar med soltak gratis. 
Stranden med restaurang är stängd under vintersäsongen (1 nov - 1 apr) 

Aktiviteter
Spa center med Hamam, bastu 
Gym 
Dagsaktiviteter utomhus med exempel vattengymnastik, aerobics, poollekar och tävlingar
Kvällsaktiviteter med levande musik och shower utomhus 
Fotograf
Olika butiker
Vattensport på stranden - extra kostnad
Miniklubb (4-12 år ) med inomhus och utomhus lekplats. Ej Svensktalande personal
Spelrum med biljard och Playstation 
Konferensrum med teknisk utrustning 

I början och i slutet av säsongen kan vissa aktiviteter utgå pga av väderförhållanden. 
Vissa aktiviteter mot kostnad

Hälsa och säkerhet
Rummen har brandvarnare och hotellet har brandalarm enl lagar och regler. Hotellet använder sig av ett externt företag för köks- och poolprover. Dagligt prov på poolvattnet tas. Poolskylt och nödutgångsskyltar inom hotellområdet samt hiss. Balkongräcken högre än 110 cm och inga mellanrum större än 12 cm. 

Handikappvänlighet

Hotellet har 3 handikapprum för max 2 personer. Rummet har anpassat badrum och bredare dörr. Man kan ta sig runt på hotellet via hiss och ramper. Vanlig metallstege i poolen. 

Avstånd:
Lokalt centrum : 2 km - Titreyengöl 
Side Centrum: 9 km 
Buss: 500 m
Strand: 300 m 
Närmaste sjukhus: Anadolu 10 km
Närmaste apotek: 2 km 
Närmaste Bankomat: 2 km  
Närmaste Bank: 11 km
Taxi utanför hotellet eller receptionen kan ringa
Flygplats: 75 km Antalya
Flygplats :105 km Gazipasa
Transfer tid från Antalya flygplats till första hotell i Side är ca 1 timme. Då hotellet ligger strax utanför Side får man räkna med något längre transfertid.

Personliga åsikter –
Susanne K – Kvalitetsansvarig
Hotellet är en lång byggnad och från avstånd så går tankarna till ett stort kryssningsfartyg. Hotellet har allt man behöver för en bra semester då det är modernt och nytt och 5-stjärnor. Det är lätt att ta sig till Side med lokalbuss.


Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar