Seher Resort & Spa Hotel

Seher  Resort & Spa Hotel

När man bor på Seher resort & Spa har man nära till stranden. Hotellets trädgård går ända fram till strandpromenaden. Hit reser par, vänner eller barnfamiljer som uppskattar ett prisvärt och bra All inclusive hotell. Hotellet har ett huvudpool där det är fart och fläkt under högsäsongen och för barnen finns även en separat pool med vattenrutschkana som är öppen ett par timmar om dagen. De alla minsta går inte heller lottlösa med en egen separat barnpool. Vill man ha lugn och ro så from juni finns en relaxpool där bara vuxna tillåts. På den breda och långgrunda stranden kan man njuta av livet från solstolen och självklart kan man förse sig med snacks och dryck från strandbaren. 
Hotellets personal underhåller på dagtid med sportaktiviteter och poolekar och för barnen har en miniklubb och lekplats som inkluderar många aktiviteter. På kvällen kan man antingen ta del av kvällsunderhållningen eller utmana resesällskapet i biljard och bowling. 
Maten intas i huvudrestaurangen det serveras buffé med frukost, lunch och middag. Det bjuds på både turkisk såväl som internationell mat. Från strandbaren eller caféet finns snacks att tillgå om hungern smyger sig på mellan måltiderna.  En gång under din vistelse kan du välja att lämna huvudrestaurangen buffebord och bli serverad i en av de 2 a la carte resturangerna som finns. 
Vill man hålla sig i trim finns ett bra gym. För livsnjutaren som vill slappa och skämma bort sig finns ett trevligt Spa center med många  behandlingar att välja mellan, dock mot extra kostnad.
Hotellet ligger i ett område som heter Evrenseki som har ett eget litet lokalt centrum. Det är 2,5 km till Kumköy centrum och 8 km till Side centrum. Man tar sig enkelt in till centrum med buss som trafikerar vid huvudgatan strax utanför hotellet. 

Rummen 

Trevligt boende i fina och fräscha standardrum och familjerum . Standardrummen har en dubbelsäng och en enkelsäng eller en bäddsoffa som används som extrasäng. Familjerummen består av två rum varav det ena har en dubbelsäng och det andra har två enkelssängar. Det är skjutdörr mellan rummen. 
Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar med vatten vid ankomst, luftkonditionering, kassaskåp mot kostnad  Mindre balkonger eller fransk balkong. Badrum med duschkabin, toalett, hårtork, toalettartiklar. Handikapprum på förfrågan.

Rumstyper 

Standardrum för 3 vuxna
Familjerum för 4 vuxna

Övrigt
Hotellet består av 1 byggnad respektive 5 våningar och 271 rum. Byggt 1990 helrenoverat 2008 samt mindre varje år. Hiss, kassafack kostar ca 2 euro/dag, inomhuspoolen är uppvärmd under vintersäsongen, All inclusive mellan kl 10:00-24:00. Exakta tider för restaurang och barer meddelas vid ankomst till hotellet. Solstolar, soltak, mat och dryck på stranden ingår. Hotellet har strandläge. Sandstrand och långgrunt. Förändringar i innehållet kan komma att ske under säsongen samt utgå under lågsäsong. Hotellet accepterar Visakort och Mastercard. Lokalt centrum 350 m. 2,5 km till Kumköy centrum och 8 km till Side Centrum. Lokalbuss finns utanför hotellet. Turist/stadsområde med viss trafik. Moske nära hotellet.
Viktigt att notera att aktivitets- och matutbudet är olika mellan 1 maj - 31 oktober samt från 1 november- 31 April - se under resp flik. 
Tripadvisors resenärsbetyg
847 Recensioner
Rummen 
Trevligt boende i fina och fräscha standardrum och familjerum . Standardrummen har en dubbelsäng och en enkelsäng eller en bäddsoffa som används som extrasäng. Familjerummen består av två rum varav det ena har en dubbelsäng och det andra har två enkelssängar. Det är skjutdörr mellan rummen. 
Alla rum har telefon, satellit-tv, minibar med vatten vid ankomst, luftkonditionering, kassaskåp mot kostnad  Mindre balkonger eller fransk balkong. Badrum med duschkabin, toalett, hårtork, toalettartiklar. Handikapprum på förfrågan.

Rumstyper 
Standardrum för 3 vuxna
Familjerum för 4 vuxna

Rumsskategorier inom hotellet:

Standardrum och familjerum samt handikapprum på förfrågan

Standardrum: 22m²:

Denna rumstyp rymmer max. 3 vuxna
En dubbelsäng och bäddsoffa. 
Vissa rum har en enkelsäng istället för bäddsoffa 
Balkong 1, 5 – 2,5  m² med 2 stolar och 1 bord
Utsikt mot poolen eller mot omgivningarna
Vänligen notera att vissa rum kan ha fransk balkong

Familjerum 30m²:

Denna rumstyp rymmer max. 4 vuxna 
Består av två rum varav ena rummet har en dubbelsäng och det andra rummet har två enkelsängar. Det finns skjutdörr mellan rummen. 
Balkong 1,5 – 2,5  m² med 2 stolar och 1 bord
Utsikt mot poolen eller mot omgivningarna
Vänligen notera att vissa rum kan ha fransk balkong

Handikapprum 22m²:
Rummet har en dubbelsäng och en enkelsäng för max 3 personer,
Dusch, toalett och rumsfaciliterna är anpassade för handikappade gäster.
Balkong 1, 5 – 2,5  m² med 2 stolar och 1 bord
Utsikt mot omgivningarna
Vänligen notera att vissa rum kan ha fransk balkong

Alla rum har:
Satellit TV,
Minibar- med vatten som fylls på varje dag
Kassaskåp- mot kostnad
Telefon
Laminatgolv 
Individuell luftkonditionering -  Kostnadsfritt 
Badrum med duschkabin, toalett, hårtork och toalettartiklar

Seher Resort hotel

Mat


Frukost –Blandade rätter från ett buffebord

07:00-10:00

Sen frukost- Mindre utbud och inga varma rätter

10:00-10:30

Lunch – Blandade rätter från ett buffebord

12:30-14:30

Middag- Blandade rätter från ett buffebord

19:00-21:00

Gözleme- turkiska pannkakor (strandbaren)

11:00-16:00 öppen 1 maj – 1 nov

Glass- kulglass

14:30-16:00 öppen 1 maj – 1 nov

Snacks (strandbaren)

12:30-15:00 öppen 1 maj – 1 nov

Patisseri – Bakverk och kaffe med självbetjäning

10:00-00:00

Nattsnacks - enklare minibuffe

21:30-00:30

Nattfrukost – enklare minibuffe

00:30-06:00 öppen 1 maj – 1 nov

A la carte – ottomansk eller fisk, mot fast extra kostnad av 5 euro per person (öppen 1 maj – 1 nov)

19:00-21 :00 Måste förbokas vid ankomst till hotellet

 

Dryck

 

Lobbybar - Lokal alkohol och läsk samt ett mindre urval importerad alkohol

10:00-00:00

Poolbar  - Lokal alkohol och läsk samt ett mindre urval importerad alkohol. Champange och frukt ingår vissa dagar och tider.

10:00-00:00 öppen 1 maj – 1 nov

Beachbar- Lokal alkohol och läsk

10:00-17:00 öppen 1 maj – 1 nov

Diskobar - Lokal alkohol och läsk

10:00-00:00 vissa dagar

Resturangbar- Lokal alkohol och läsk

i samband med maten

På det här hotellet ingår All inclusive för dryck mellan kl 10:00-24:00 och mat vid angivna tider Lokala alkoholhaltiga, alkoholfria och vissa importerade drycker ingår.
Vänligen notera att övrig importerad dryck samt färskpressad frukjuice kostar extra vid alla tidpunkter.
Ett besök i en av A la carte restaurangerna kan utnyttjas en gång och måste bokas i förväg när man anländer till hotellet. Hotellet tar ut en extra avgift för A la Carte resturangen.
1 nov – 1 maj är All inclusive utbudet mer begränsat jämfört med sommarsäsongen. Matservering utomhus som våfflor, gözleme, glass är stängt samt beachbaren. Snackbaren/poolbar kan stänga vissa dagar pga av väderförhållanden.

Ingår utan kostnad

Mot tilläggskostnad

Bastu och hamam (gå in i)

Behandlingar i hamam

Dagsaktiviteter med exempel vattengymnastik, aerobic, poollekar och tävlingar

Game room- PlayStation, Biljard, Bowling mm

Kvällsaktiviteter med levande musik och shower

Hårfrisör

Poolhandduk en gång

Kassaskåp

Solstolar och soltak på stranden

Telefon/Fax

WIFI på rummen och hotellområdet

Kemtvätt/tvättservice

Bordtennis

Konferansrum

Gym

Fotograf

Miniklubb för barn 04-12 år, ej skandinavisk talande

Olika butiker


A la carte resturang


Handduksbyte

Begränsat utbud av aktiviteter både dagtid och kvällstid under perioden 1 nov- 1 maj. Pooler och aquapark hållet stängt.
Hotellet har rätt att göra ändringar och ta bort saker ur programmet med kort varsel.
I för- och eftersäsong kan vädret påverka utomhusaktiviteterna samt viss matservering utomhus.
Exakta tider för mat och dryck samt aktiviteter får man av hotellet vid ankomsten.

AKTIVITETER

Hotellet har ett aktivitetsteam som arbetar med underhållning och aktiviteter på hotellet. Hotellet tillämpar sk Soft Animaiton. Under dagtid erbjuds lite olika sportaktiviteter som exempelvis vattengymnastik, aerobic samt olika poollekar. Hotellet har också ett gym och tennis om man önskar att hålla sig i trim på egen hand. På stranden arrangerar hotellet volleyboll och boccia samt externa företag har olika vattensporter till extra kostnad. 

Inom hotellet finns även tillgång till biljard, bowling, dart, bordtennis samt gameroom. 
Flera kvällar i veckan erbjuder hotellet underhållning i form av olika shower med olika teman. 

Ovanstående erbjuds under 1 maj – 31 oktober men dock kan vissa aktiviteter under för- och låg säsong pga väderförhållanden eller för få deltagare utgå.
 
Från 1 november – 31 maj är aktiviteterna mer begränsade. Exempelvis är utomhuspoolerna stängda och man kan endast genomföra begränsade utomhus sportsaktiviteter och de kan även ställas in pga väderförhållanden. Miniklubben är stängd och kvällsunderhållning förekommer i begränsad form. Det råder en lugnare stämning på hotellet under vintersäsongen men självklart har hotellet underhållningspersonal som arbetar och har anpassade program för vintersäsong och väderförhållanden.
Vänligen notera att vissa aktiviteter kan vara mot en kostnad. 
För barnen 

På Seher resort välkomnas barn i åldern 4-12 år till den internationella barnklubben där de internationella aktivitetsteamet ser till att barnen hålls sysselsatta med roliga lekar och aktiviteter anpassade för dem.  
I miniklubben som håller öppet ett par timmar om dagen erbjuds aktiviteter som  t ex ansiktsmålning, spela spel, måla, se på film och allmänna lekar. Kvällen rundas av med minidisco där barnen kan släppa loss på dansgolvet med sina nyfunna vänner. 

Ett par timmar om dagen är det full fart i hotellets aquapool där barnen åker vattenrutschkana och kan välja mellan 2 olika nedfarter. De allra minsta barnen går inte heller lottlösa som har en egen barnpool och finns i miniklubbsområdet. 
Tillsammans för hela familjen finns Gamerom med olika spel och bowling. 

Ovanstående erbjuds under Maj - November men dock kan vissa aktiviteter under för- och låg säsong pga väderförhållanden eller för få deltagare utgå.
Vänligen notera att vissa aktiviteter kan vara mot en kostnad. 
SPA  & Wellness 

Hotellet har ett spacenter där det finns ett klassiskt turkiskt bad, ett sk Hamam. Där kan man uppleva den traditionella behandlingen som funnits i många tusen år. 
Självklart finns det också många andra moderna behandlingar man kan skämma bort sig med som exempel ansiktsbehandlingar, stenmassage, aromamassage, manikyr, pedikyr och mycket mer. 
I Spacentret finns också vanlig bastu och en inomhuspool som är uppvärmd november - april

Många passar också på att gå till frisören och ge sig själv en ny frisyr och de flesta män prövar en klassisk rakning med rakkniv. 

Allt inom inom spacentret är mot extra kostnad. Turkiskt hamam - Hur går det till ?

Det kan skilja sig lite från hamam till hamam, men vanligtvis brukar det gå till så här: 
Man stiger in i hamamet som har en temperatur på runt 45 grader iklädd i badkläder. Man lägger sig ner på den stora marmorstenen som är placerad mitt i hamamet. Den kallas för magstenen. Sen blir man skrubbad med en speciell handske, på fram och baksidan av kroppen. På grund av fukten och temperaturen så öppnar kroppens porer upp sig och därför blir man mycket renare på huden än med vanlig dusch. Därefter blir du intvålad och får en tvålmassage för att göra dig ännu renare. När det är klart blir man avsköljd och man lämnar hamamet för att ta igen sig på en vilostol. När man känner sig redo avslutas det hela med en helkropps oljemassage där leder och muskler mjukas upp. 
Detta är otroligt avslappnande och en kanonstart på semestern och bonusen blir ju att man får en djupare solbränna som varar längre.

Det är lätt att förstå att nästan alla resenärer till Turkiet går på Hamam. 

Seher Resort & Spa hotel
Adress: 07600 Evrenseki, Side/Antalya
Telefon: +90 0242 763 65 15
Fax: +90 242 763 71 84
Epost: info@seherhotels.com
www.seherhotels.com
271 rum totalt
6 våningar 5 hissar
Byggår: 1990
Senast renoverad: 2008 samt lättare renovering 2018
2 Byggnader/ 5 Block
Öppet året runt
Accepterade Kreditkort: Visacard och Mastercard
Daglig städning, lakan och handdukar byts var tredje dag.
WIFI- gratis på hotell området och i rummen
Officiell klassificering: 5 stjärnor
Vår klassificering: 4+ stjärnor
All inclusive mellan kl 10:00-24:00

Seher hotels består av tre fristående hotell (Sunpalace, Reosrt och Sunbeach) som ligger nära varandra med gemensam stranddel. Seher Resort är det hotellet som ligger närmast stranden.

Restauranger och barer
1 Huvudrestaurang som serverar frukost, lunch och middag i buffeform
2 A La Carte Restaurant – Ottomansk och fisk
1 Strandbar –öppen från 1 maj – 31 okt
1 Patisseria – självservering av kaffe och fikabröd
1 Poolbar: ej öppen 1 nov- 1 maj
1 Lobbybar: öppen året runt
1 Discobar : öppen året runt men begränsas på vinetern

Ett besök i en av A la carte restaurangerna kan utnyttjas en gång och måste bokas i förväg när man anländer till hotellet. Notera att hotellet tar ut en serviceavgift för A la carten med 5 euro per person. All inclusive mellan 10:00 och 24:00 med lokal alkohol och alkoholfria drycker. Efter 24:00 är alla drycker och mat mot extra kostnad – Importerade drycker, färskpressad fruktjuice, drycker på flaska alltid är mot extra kostnad

Från och med 1 november - 1 maj är A la carte resturangerna stängda.

Pool
1 huvudpool / 450 m²: / 140 cm djup
1 barnpool / 50 m²: / 40 cm djup - Separerad från vuxenpoolen
1 aquapool / 100 m²: / 140 cm djup- med 2 nedfarter öppen ett par timmar om dan (1 maj-31 oct)
1 inomhuspool / 145 m²: / 140 cm djup (uppvärmd och öppen 1 nov – 1 apr )
1 inomhus barnpool / 10 m²: / 35 cm djup (uppvärmd och öppen 1 nov – 1 apr )
1 Relaxpool /85 m²: / 130 cm djup (endast för vuxna och öppen jun - okt )

1 Pool/strandhanduk kostnadsfritt mot handdukskort och därefter kostar varje byte pengar.
Huvudpoolen är öppen mellan 15 apr och 31 okt men kan påverkas av väderförhållanden i början och slutet av säsongen.

Strand
Hotellets tomtgräns slutar vid stranpromenaden och stranden. Stranden och delas med systerhotellen Seher sunbeach och Seher Sun Palace. Stranden är långgrund och är en sandstrand. Strandbar med dryck och snacks gratis för hotellets gäster samt solstolar med soltak gratis.

Strandbaren är öppen mellan 1 maj och 31 okt men kan påverkas av väderförhållanden i början och slutet av säsongen.

Aktiviteter
Spa med Hamam och allt till extra kostnad
Dagsaktiviteter med exempel vattengymnastik, aerobic, poollekar och tävlingar
Kvällsaktiviteter med levande musik och shower
Konferansrum– extra kostnad
Frisör – extra kostnad
Olika butiker – extra kostnad
Gym med 10 maskiner - gratis.
Vattensport i närheten på stranden med externt företag till extra kostnad.
Gameroom-playstation, biljard, Bowling mm – mot extra kostnad
Miniklubb med aktiviteter och lekplats- ej skandinavisktalande personal- öppen 1 maj – 31 okt

Hälsa och säkerhet
Rummet har brandlarm på rummen och hotellet har brandalarm enl lagar och regler. Hotellet använder sig av ett externt företag för köks- och poolprover. Dagligt prov på poolvattnet tas. Poolskylt och nödutgångs-skyltar inom hotellområdt samt hiss. Balkongräcket högre än 110 cm och inga mellanrum större än 12 cm.

Handikappvänlighet
Hotellet har 1 handikapprum, standardrum. Rummet har anpassat badrum och bredare dörr. Man kan ta sig runt på hotellet via hiss och rampar. Vanlig metallstege i poolen.

Avstånd:
Side Centrum: 8 km
Lokalt centrum: 350 m Evrenseki Centrum
Andra Centrum : 2,5 km Kumköy centrum
Buss: Utanför hotellet
Strand: 0 m
Närmaste sjukhus: Anadolu 7 km
Närmaste apotek: 300 m
Närmaste Bankomat: 300 m
Närmaste Bank: 7,5 km
Taxi utanför hotellet eller receptionen kan ringa
Flygplats:65 km Antalya
Flygplats :110 km Gazipasa
Transfer tid från Antalya flygplats till första hotell i Side är ca 1 timme.

Personliga åsikter – Susanne K – Kvalitetsansvarig
Detta hotellet ligger vid stranden och man har också lite mer trädgård med buskar och gräs vilket ger en skön semesterkänsla. På detta hotellet finns också tillgång till gameroom med bowling mot extra kostnad men såklart ett uppskattat familjenöje. Små balkonger eller fransk balkong men det är inte störande. Det är också gångavstånd med ca 2,5 km till kumköy centrum antingen längs vägen eller strandpromenaden, Och utanför hotellet går bussen in till Side var 15 min under högsäsongen vilket gör det mycket enkelt att bo lite längre ut och man behöver inte känna att det är för långt bort.

Kontakta oss
Meddelande

Reservation number not provided

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Så att du inte behöver komma ihåg

Skickar

{{message}}

Förfrågan

{{inquiryWizard.Answers[inquiryWizard.Step].Question}}

  • {{option.Text}}
    • {{childOption.Text}}

Name not provided

Email not provided

Phone not provided

Notes not provided

±3 ±7 ±14

Skickar